søndag 1. mai 2011

Studietur til Praha


29. mars til 2. april var klasse 3SF på studietur til Praha, hvor vi sugde til oss inntrykk i form av kunst, kultur og arkitektur.
Praha er en fantastisk by preget av gammel arkitektur i form av barokk, jugendstil, gotisk og neoklassisk stil. På mange av disse gamle bygningene finner man det mest interessante øverst, noe som førte til at i hvertfall jeg tilbringte mye tid i gatene med å se opp.
Gjennom turen besøkte vi blant annet St. Vitus- Katedralen, Gammlebyen, Nasjonalgalleriet (her var det meningen at jeg skulle ta masse bilder, men kameraet bestemte seg for, uten forvarsel, å gå tom for strøm allerede i første etasje), Mucha- Museet og det Jødiske kvartalet.
Den guidede turen gjennom gamlebyen var for meg høydepunktet på turen, hvor vi fikk oppleve den astronomiske klokkens spesielle timeslag, det gamle bytorget og slottet,  og til slutt St. Vitus- katedralen, en utrolig flott kirke.


I forhold til oppgaven, vil jeg presentere St. Vitus- katedralen, et svært imponerende byggverk fullstappet med små detaljer å legge merke til.
Katedralen er den største i Tsjekkia, og byggingen startet allerede på 1300- tallet, der prosessen har forholdt seg i perioder. Katedralen sto ferdig i 1929, hele 600 år etter at byggingsprosessen startet.
Arkitektene som sto for ferdiggjørelsen, valgte å forevige seg selv i arkitekturen, og man kan se relieffer av dem over hovedportene.
Katedralen er stort sett i gotisk stil, men bærer dog preg av barokken og renessansen, samt at de nyere partiene er bygget i neogotisk stil. Alfons Mucha står for designet av et av glassmaleriene som kan ses på insiden av katedralen.
Etter å ha gått gjennom en liten tunnel,
 ble vi møtt av denne kolossen
Et av kirkespirene



Inne i katedralen
St. Vitus- katedralens vegger er prydet med vakre glassmalerier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar